Sabtu, 23 Oktober 2010

:::Cerita Pasal Bola Sepak Kita:::

Assalamualaikum w.b.t..^_^

setelah dinasihati oleh encik tapa a.k.a along,ak akhirnyer akn mulakan blog ak ngan citer2 yg boleh mendatangkn something pd pembaca blog ak..ihihihi..myb ak dh bese pki shortform2 nie..so korg phm2 je r ea..hahaha..mls sebnrnyer nk taip pnjg2..wat hbis ink je..hahaha

Kali nie ak nk cite psl bola sepak kat malaysia nie....pada mane2 gurl or sape2 yg x minat bola leh lah abaikn post nie..hehehe...bknnyer ap...ak rase dh smpi masenye bola sepak kt malaysia nie diangkat naik ke mata dunia....utk pengetahuan korg sume, peminat bola sepak kte skrg dh mle sedar psl benda nie..law kte tgok rmi dh penyokong2 yg mle membanjiri stadium kte...percaya x percaya tiket nk tonton bola skrg sng nk hbis..lebih2 lagi bila pertandingan kalah mati...

tapi kalau penyokong rmi pun,tapi kualiti pemain mcm hampeh nk wat ap kn...sepanjang ak knal bola sepak nie...ak x prnh lagi tgok game malaysia yg mencapai tahap terbaik...semuanya stkt "luck"...pemain kte skrg pandang duit sbg bnd pertama...ak sendiri dh rase bnd nie sbb rmi2 mbr2 ak yg sanggup pegi team len sbb dpt tawaran gaji yg lebey...

lagi satu kalau korg tgok game kat malaysia nie,so weak...bru kne langgor skit dh tergolek2 smpi ujung padang...ble referee x bgi foul mle r mengamok x tntu psl...ble dh dpn gol plak sepak mcm nk men ragbi...langsung x ad aim kt tiang gol...padahal dorg ari2 duk ngadap bola tu...x phm ak....

ble kte sokong game2 EPL,Serie A,bundesliga n sbgainya..mula r dorg ckp rakyat malaysia x reti nk sokong pasukan malaysia,padahal mereka sendiri x nk jdi kn diri dorg uw sbg pemain professional...anta player kte g men kt luar negara pun secara x bijak sbb trus je anta satu pasukan..bknnye nk anta satu2 player kt len2 negeri or club..kan tu lebih bek supaya lgi byk experience yg dorg leh dpt...

ak pun x nk taip pnjg2 psl korg pun x minat nk bacekn..hahaha..cme ak harap org yg bertanggungjwab uw buat lah sesuatu..n utk korg yg ske tgok bola nie cbe2 lah tgok perlawanan bola kat malaysia....

*majulah sukan utk negara...^_^

10 ulasan:

Along Tapa berkata...

oleh sebab cadangan aku...jadik aku sokong!!!haha...

sape nak tgk beb kalo nama jek PEMAIN PROFESSIONAL NEGARA tapi standard main macam budak sekolah rendah...aku tgk soccer kids main pun lagi berkualiti da~~~

Gorengbaek - Aku nak tengok benda lain gak wei...+Announcement

Hangit habis dah - Hidup balik!!

iwan_dextrous berkata...

along Tapa:

mmg pun..gol sme ntah ap2...pastu ngan kualiti padang lg..aiyaa...

:::Cerita Pasal Bola Sepak Kita:::

NonoiOrange berkata...

haaaaa.
kalau mcm tu apa kata korg pula yg jdi pmain bola sepak ?

dah pndai sgt kn.

ieQa sWetLuv berkata...

no komenla pasal bola huk3

mira ellyna berkata...

rase2 aku minat bola x???

iwan_dextrous berkata...

nonoi:

kte org nk men tp family x bgi..hahha

iwan_dextrous berkata...

ieqa:

iwan tau pompuan mmg x ske bola sepak..hihihi

Mira:

ak x rase ap2 pun..hahaha

skeldeck berkata...

hahaha..
aq sokong 200%

Amy Syaquena berkata...

salam...

drop here baca entry, jemput ke sinar raudah ye

iwan_dextrous berkata...

skeldeck

ko mmg asyik sokong ak je..fans no satu kn..hahah

amy syaquena

insyallah