Sabtu, 2 Julai 2011

::: Trick Isi Minyak Petrol Murah :::

Assalamualaikum & salam hormat semua..so dengan murah hatinya aku nak share ngan korg trick nie...meh lah kita cuba yer...nie pun member aku yg share..

Trick Isi Minyak Petrol Murah

Nie petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak Petronas….

Kawan aku dia keje part time kat situ, dia cakap pun ada orang yang ajo dia teknik nie... so aku rasa baik aku kongsi pada korang semua... benda baik nie kena kongsi reramai baru terasa nikmatnya.. yoyo oo jekan haha!

Dia bagi tips camner nak turunkan harga RM1.80 kat pam minyak jadi RM1.00 or suka hati korang la nak letak berapa sen… tapi agak-gak la kan jagan mark-up sangat.. kesian tokey stesyen minyak tue.. (haha... ingat boleh dapat baju free la tue nak kesian-kesian)

Aku dah buat... sekarang giliran korang pulak

1. korang kena pergi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun… dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu… tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jangan pam angin atau NGV sudah la…

2. korang pergi balik kat pam korang tu, dan jangan angkat nozel lagi.

3. kat pam tu kan ada dua punat-punat (macam lucah jer bunyinya) untuk nombor (bukan untuk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu… kira mcm nak isi manual nyer harga la

4. korang tekan ‘clear’ – untuk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi

5. then korang tekan enter – 3x ( jangan luper baca bismillah)

6. then korang tekan ’0′ , ’0′, ’1′, ’0′, ’0′ (1.00 sen seliter) atau korang tekan la berapa pun korang suka

7. pastu korang tekan enter – 3x sekali lagi

8. tekan butang clear – 2x , jangan tekan lebih nanti tak jadi

9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi

10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu… supervisor petrol pam akan jumpa korang

“woi apa ko buat ni… main tekan-tekan ni… takde keje lain ker…!!!!”
so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 1.90 seliter…

hahahahaha...

p/s: esok aku nak g kl..nnt aku update apa yg aku buat kat sane.hihi

20 ulasan:

najihah sahami berkata...

sengal. punya semangat nak paham kan. cis...bnci. haha..

g photoshoot ke wan?nk ikut..^^

SoLy SoLicious berkata...

hahaha...so, boleh pakai x care ni??
bersungguh membca...last2 superivisor yg dtg..cehh

YOUsoF berkata...

KURANG HASAM la entry ko ni Wan!!!

aku baru nak suruh ko ringkaskan cara dia tiba² ending dia indah rupanya.. ;D

Projek baik kah kat KL?

iwan_dextrous berkata...

:::najihah sahami:::

hahaha...terkena sudah..

yup...nk ikut grak trus r ke klcc..

iwan_dextrous berkata...

:::soly solicious:::

hihih..jgn marah k..hhaha

iwan_dextrous berkata...

:::yousuf:::

meh ak ringkaskan..ko terkena.ahhaha

ad r skit projek..hihih

YOUsoF berkata...

Hahha.. intro ko memang cantik!! ;D

macam seronok je.. bagus²..

iwan_dextrous berkata...

:::yousuf:::

ak dh terkena dulu..hahahah

De Mois berkata...

Cehh..baru nak menyalin tau. nasib baik baca sampai habis

kau pergi kl untuk urusan kelab ke??

Menarik di SuaraSendiri
Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

Undi disini
Adakah wajar perhimpunan diteruskan?

ShafiqIzwan berkata...

pergh. baeek la jalan cerita dia. hahaha.

Along Tapa berkata...

ada cara lagi senang la...ko isik separuh tank, pastu ko tokok dengan air...hahaha.....

iwan_dextrous berkata...

:::de mois:::

ad ler.ahhaha

iwan_dextrous berkata...

:::shafiq izwan:::

menarik kn..hahaha

iwan_dextrous berkata...

:::along tapa:::

ko buat r dulu...huuhuh

Bit.Shaa berkata...

kureng asamm HAHA..mati2 ku nk hafal, lastly kena bongak..HAHA.!

iwan_dextrous berkata...

:::bit.shaa:::

hahaha..sabau2..

Jangan Kalot berkata...

hahaha. dah agak dah ending dia camntu. haha

iwan_dextrous berkata...

:::jangan kalot:::

hihihi..terkena sudah...

Afzainizam berkata...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tip cuci enjin kereta

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr...

uihhhhh ada gakkkkk cara camtu nak jimat petrol ... lingkop lahhhh taukey pam minyakkkk

h A n Y S berkata...

punya eksaited aku baca smpai abis! arghhh!

haha, bagos ah trick ang.. -.-