Isnin, 24 Januari 2011

::: Keterlaluan :::

Asalamualaikum & salam hormat semua..^_^

kali nie ak nk share pasal tindakbalas yang akan berlaku apabila kita terlalu lama melakukan sesuatu perkara...mcm x ada kena mengena dgn tajun entri je kan...hahaha...

::: terlalu lama berdiri :::
boleh merosakkan tulang serta urat sekitar kaki menjadi kembang ataupun bengkak...

::: Terlalu lama duduk :::
merosakkan lipatan daging dan mudah menghidapi penyakit tua...tubuh badan juga boleh menjadi kendur terutama di bahagian depan iaitu 'BOROI'...

::: terlalu lama berjalan :::
merosakkan urat di bahagian kaki dan juga pinggang...so banyakkan berlari je..hahaha

::: terlalu lama melihat sesuatu ::: merosakkan darah dan juga mata...kepada blogger2 beringat sebelum kena..hahaha...yg lama melihat maksiat lagi teruk rasanya..hahaha

::: terlalu banyak tidur :::
badan lesu dan malas...boleh jadi mereng dan orang2 tua cakap...Jauh jodoh!

::: terlalu banyak ketawa :::
merosakkan usus dan kadang-kala terkencing dengan automatik..ahhaha

::: terlalu kerap marah :::
hati cepat rosak dan cepat tua dari umurnya..hahaha

::: terlalu banyak bersedih :::
merosakkan jantung dan paru-paru...dan hidup tak tenang...

::: terlalu kerap terkejut :::
merosakkan pundi hempedu...dan kerap pening kepala...

::: terlalu banyak makan :::
merosakkan pencernaan dalam badan dan mudah letih serta selalu mengantuk...

::: terlalu banyak minum ais :::
merosakkan otot dan badan menjadi lembik a.k.a lutut longgar..hahaha...berat badan meningkat... dan mudah diserang penyakit & tidak kelihatan awet muda..

::: terlalu banyak masa lapang :::
merosakkan fikiran...kelapangan masa yang terlalu banyak menimbulkan berbagai khayalan dan menimbulkan berbagai penyakit jiwa dan mental...kecuali diisi dgn aktiviti berfaedah..

::: terlalu lama lepak kat blog :::
nanti lecturer or bos marah pasal assignment or task x siap!!!..hahahahha

22 ulasan:

BRO_MONDAY berkata...

salam iwan ('',) terbaik lah info ni...ai sokom sume stetmen di atas...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^ CuTi PanjaM !!! Best nye..koh koh koh ^"
2. New Entry "CONTEST KAMI POSE COMEY"

iwan_dextrous berkata...

:::bro_monday:::

wslm bro...ak pun..hihihi

Amirrah Zawani berkata...

pendek kata jgn nak terlalu lama sgt.. haha :D

iwan_dextrous berkata...

:::amirrah zawani::

sng cte kn..hahaha

cikpuanhady berkata...

hohoho..pasni takleh ar berlama-lama ngadap blog..

Jom skodeng :Pendapatan Sampingan Berblog dengan HeartBeat.my

iwan_dextrous berkata...

::: cikpuanhady :::

hahaha..gurau2 je tu

azuan berkata...

sbab tue la kena bersederhana dalam segala hal...huhuu

iwan_dextrous berkata...

:::azuan::

yup..btul tu

shahjiehan berkata...

bersederhana la dlm semua benda...kan lebih selamat... kan kan..

nak coklat free? http://shahjiehan.blogspot.com/2011/01/give-away-ferrero-garden-by-shahjihan.html

iwan_dextrous berkata...

::shahjiehan:::

btul tu

Along Tapa berkata...

bak kata taufik...aku benci orang lebih2 ni..hahaha..

Gorengbaek - Along nak pecah rekod...buat entri bunga-bunga

Hangit Habis dah - What kind of person are you actually?

iwan_dextrous berkata...

:::along tapa:::

damm u..hahahaha

MiszMaryaNe berkata...

banyaknye terlaluu,
tp yg last tu x kena ag,
sbb lect tktau ade blog, hehe

iwan_dextrous berkata...

:::miszmaryane:::

hihi..nnt gtau r..hahaha

Woofer Storm berkata...

memang terbaik la wan..heeee sy tak tersa langsung pun..lalalalalaa~heheee

iwan_dextrous berkata...

:::woofer storm:::

ko x trase psl x ad perasaan ker..ahhaha

sissyira berkata...

salam

huhu..terlalu lama menunggu ada tak ?

hehehe



Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

echah mashuri berkata...

haha..betul gak.kena pandai blnce lahh..tp pasal trlalu bnyk lepak kt blog tuh mmg terasa wehh bro;p

Izzati Khairunnisa berkata...

bgus info nieh..
agak2 istilah terlalu tuh untuk tempoh brapa jam??

iwan_dextrous berkata...

:::sisyira:::

terlalu lama menunggu nnt datang r mrh..hahahaha


:::echah mahsuri:::

huhuhu...dh tu g wat assignment cpt..ahhaha


:::izzati kharunnisa:::

ntah lah yer...hiihih

ANATI SOKI berkata...

terlalu banyak tido bleyh wat anat pening oooh.. heheheh

iwan_dextrous berkata...

:::anati soki:::

of coz ler..hahaa