Ahad, 16 Januari 2011

:::Review Laptop Mengikut Jenama:::

Kali nie ak ad wat beberapa review berkenaan komputer riba @ Laptop @ Lappy..(^_^) mengikut jenama @ brand masing2...

ini adalah pandangan ak je..so x berniat nk menyinggung mana2 pihak..

:::DELL:::

dell adalah syarikat yg dah wujud selama beberapa dekad dan jenama dell nie jugak dikenali sebab harganya yang berpatutan dari pengeluar yg lain dan sesuai serta fleksibel(betul ke ak eja nie) utk student...antara model2 dell adalah Vostro, Adamo, Inspiron dan Latitude...semua model nie ada macam2 sub-model dgn pelbagai ciri2 yg berbeza...

:::HP:::

HP atau Hewlett-Packard dan wujud lebih kurang 60 tahun (rasanya lah..haha) dan tebukti merupakan jenama yang sangat dikagumi oleh pelbagai pihak...HP lebih menjadi pilihan kerana ianya lebih dipercayai, tahan lama dan kalau rosak kos x berapa mahal...model2 HP adalah Pavilion, TouchSmart n Mini...kebanyakan model HP dipercayai baik utk GAMING...

:::COMPAQ:::

compaq merupakan syarikat yg wujud pada tahun 1982 dan merupakan gabungan 2 syarikat iaitu HP dan IBM...kebanyakkan dari kita memang cenderung kepada jenama compaq yg menjadi pilihan...Presario adalah merupakan jenama paling laris utk syarikat compaq...syarikat compaq mempunyai teknologi canggih n byk mendapat pengiktirafan...walaubagaimanapun jenama compaq terkenal dengan ciri "OVERHEAT"

:::TOSHIBA:::

toshiba adalah dari Jepun dan model2 nya ialah Satellite n Qosmio n beberapa lagi yang ak malas nk cari psl x berapa femes..hahaa...toshiba terkenal dgn ciri2 processor yg terbaik mcm INTEL n AMD... kekurangan toshiba adalah maintenance yg mahal mcm pki ferrari..hahaha

:::APPLE:::

Apple yg enak dimakan merupakan gabungan dari IBM n HP...terkenal dengan keluaran iPod,iPad n iPhone...laptop apple mmg produktif dan keluaran mereka semua diminati ramai spt Macbook, iBook, Mini n G4...ianya fleksibel dan keluaran mereka tertumpu pada golongan media n bisnes selain dibawa ke kuliah..hihi...harga yg mahal menjadi kekangan utk golongan2 biasa...

:::IBM n LENOVO:::

IBM n LENOVO adalah dibawah syarikat yg sama...kalau kita beli IBM mesti akan nmpk cop LENOVO begitu juga sebaliknya...jenama nie sinonim dgn guru-guru n pihak kerajaan sebab harga MURAH..hihihi...ciri-ciri inovatif lebih tertumpu kepada mahasiswa dan juga para2 bisnes...jenama nie juga dikenali sebagai PAKAI BUANG...

:::ASUS:::

asus syarikat yg x berapa diiktiraf...ini kerana ciptaan mereka direka semata-mata utk gaming n media...harga jenama Asus nie boleh dikatakan mahal tapi berpatutan dgn ciri2 yg ada...dikatakan golongan yang duit main buang2 tu je sesuai pakai laptop nie...

:::SONY:::

sape yg x kenal sony....sony mmg terkenal dgn brangan eloktronik mereka...VAIO merupakan rekaan terbaik keluaran mereka n telah mendapat beberapa anugerah...VAIO juga merupakan jualan laptop tertinggi setakat nie...walaupun harganya yg mhl tpi tetap menjadi pilihan terutaman sekali golongan WANITA..

:::ACER:::

acer yg paling banyak ak kaji..hihi...ditubuhkan pada tahun 1976..bermula dgn seorang lelaki,isterinya dan lima org rakan...mmg menakjubkan bila jenama Acer menaik dgn cepat...ramai pihak mengakui acer merupakan jenama paling menjadi pilihan terutama di Asia...ASPIRE merupakan jualan tertinggi mereka...dan acer juga berjaya menarik hati ak utk membeli..hihi..termasuk family ak sendiri..hahahaha
so korg guna laptop ap??sebab ap??

34 ulasan:

zuar berkata...

laptop cap ayam xde ke??huhu

iwan_dextrous berkata...

:::zuar:::

laptop cap ayam lum kuar lg.hahaha

dayah SnoW Heuka berkata...

sy pakai compaq preserio.. so far okeyh la.. smpi skrng dia leyh tahan jus bateri jek la.. hehe :D


New Entry "Gitar Vs mini ipod. apekah pilihan hati??"

iwan_dextrous berkata...

:::dayah:::

compaq mmg ok...tp law pki lame2 dy cpt overheat.

AMMAR YASIR berkata...

Ammar pakai Dell...Ok tak? Inspiron je..tapi minat gila sony...nak beli hari tu tapi kena tempah dulu... x jadi beli,,,,beli Dell jugak akhirnya... Jom join contest nak?
http://jomklikblog.blogspot.com/2011/01/rm-300-untuk-follower-bermula.html

Miss Yaty berkata...

miss yaty guna laptop aspire keluaran acer je..hihi...dah nak masuk 4 tahun guna laptop yang miss yaty bagi nama honeybee ni :)

iwan_dextrous berkata...

:::miss yaty:::

hihi..same lah kte..hahaha...acer mmg thn lame...hahah

iwan_dextrous berkata...

:::ammar yasir:::

tercicir lak..hihi

dell ok...law student pki dell ok pasal dy suitable utk mcm2 software

Eda berkata...

Dell Inspiron is the best,,,sebab nye banyak kaler2 boleh pilih..hihi..

so far ok la...performance pon ok ..=)

iwan_dextrous berkata...

:::eda:::

kaler ble2 pun leh cat...hahaha

niesz berkata...

niesz guna dell but npw dell syunk niesz tu rosak..waaaaa....

iwan_dextrous berkata...

:::niesz:::

rosak bley bikin..hihihi

ANATI SOKI berkata...

ooh. anat sgt tidak skua pada acer.. lenovo is better.. hehehe

iwan_dextrous berkata...

:::anati soki:::

masing2 ad pilihan masing2..hihih

tp lenovo mmg thn lame...

Along Tapa berkata...

acer..sebab acer labih hard terrain dan ko pun tau kenapa...hihi...

kat apple tu ada tertinggal lagi dowh..kebanyakan orang asia tak berminat pakai apple sebab taktau cemana nak guna mac OS...

Gorengbaek - Tebiat manusia kan??

Hangit Habis dah - cukup-cukup la tu....

Woofer Storm berkata...

tak pkai apa2 pun,pakai buang je la nyanyian stacy..hehee
skg pakai acer,tpi cita2 nak beli sony vaio.hehhee

Random-Apples berkata...

APPPLEEEE!!!!

Hanis Azla berkata...

akak guna dell sbb harganya yg berpatutan.. he..he.. Pernah kerja dgn sykt yg ivolve dgn computer maker ni... Untuk jenama yg harganya mahal dan femes tu, dia punya requirement mmg selalu lebih dari yg lain.. Dan Toshiba mmg sgt cerewet ttg hasil productnya..

iwan_dextrous berkata...

:::along tapa:::

tu slh satu sbb jgk.hihih


:::woofer storm:::

hihi..nk bli vaio ak leh crikan law ko nk yg 2nd hand...


:::random apples:::

hihihi..ikut name nmpk..


:::hanis azla:::

setuju sgt..hihihi

mera zati M.z berkata...

nice review !

Amy Syaquena berkata...

Hp compaq n dell tetap di hati...

iwan_dextrous berkata...

:::mera zati:::

tq2..hihihi


:::amy syaquena:::

tp tu sume x ad d hati ak..hahaha

ch!natsu berkata...

nice review.. =)

AngahSayang2314 berkata...

lo semua jenama ada yg cap burung tak ada ke?? hehehe

AngahSayang2314 berkata...

4llow dulu la yeeee hehehe

iwan_dextrous berkata...

:::chinatsu:::

tq2..^_^


:::angahsayang2314:::

lum ad org nk bangunkan...hahaha

Ati Masrif berkata...

kak ati guna yang murah je
acer..huhu

iwan_dextrous berkata...

:::kak ati:::

same r kte..ahahaa

Miecyber berkata...

Saya guna Laptop Asus & Netbook Lenovo Think Pad.

Latop Asus = Skrin besar tetapi ada masalah mudah hang kebelakangan ini..

Netbook Lenovo Think Pad = Kecik & ringan maka mudah hendak di bawa kemana mana,lasak .Skrin guna LED bukanya LCD.



35 penuntut Uitm cedera bas terbabas ke dalam longkang

iwan_dextrous berkata...

:::Miecyber:::

asus mmg byk prob kebelakangan nie..

lenovo mmg tahan lama..

Wan Gerrard berkata...

hmm guna desktop dan laptop HP err sebab pe ea..buat gune main game, xde masalah g :P

iwan_dextrous berkata...

:::wan gerrard:::

dy akn masalah satu hari nnt..hihiih

Tanpa Nama berkata...

Hello to all, it's actually a good for me to visit this site, it includes priceless Information.

Check out my web-site; diet

Tanpa Nama berkata...

Τhаnk you for every other infoгmatіve wеb ѕite.
Wherе еlsе may јuѕt I gеt that κind of info wrіttеn іn ѕuсh а рerfeсt wаy?
I've a project that I am just now operating on, and I've bеen at the glance out for such info.


Alsо visіt my weblog: instant loans