Ahad, 20 Februari 2011

::: Insyaallah versi Iwan Zain..hahhahaha (Insyaallah Versi Melayu ):::

Assalamualaikum & salam hormat...

mula2 aku nak mentioned korang jgn gelakkan aku bila tengok video nie..ahhahaha..pasal aku nyanyi memang tak sedap..nak2 bila lagu2 yang macam nie..hahahah...dh macam lagu masyaallah pun ye jugak..

pasal ada beberapa orang blogger yang suruh aku nyanyi..aku pun dengan rela hati MENYUMBANGKAN lagu Maher Zain nie...apa pun aku nak share chord gitar Maher Zain versi Malay...

orang cakap sekarang buat video cepat famous..ahhaha..pasni aku update video lagu2 yang kitaorang buat..insyaallah...

credit to : along tapa yg sudi temankan aku..hahaah

video

Bm G
Andainya kau rasa tak berupaya
A F#
Hidup sendirian tiada pembela
Bm
Segalanya suram
G
Bagai malam yang kelam
A F#
Tiada bantuan tiada tujuan

A G
Janganlah berputus asa
A F#
Kerana Allah bersamamu

Chorus
Bm G A
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
F#
Ada jalannya
Bm G A
Insya Allah Insya Allah Insya Allah
F#
Ada jalannya

Bm G
Andainya dosamu berulang lagi
A F#
Bagai tiada ruang untuk kembali
Bm G
Dikau keliru atas kesilapan lalu
A F#
Membelenggu hati dan fikiranmu
A G
Janganlah berputus asa
A F#
Kerana Allah bersamamu

Ulang Chorus

D
Kembalilah
Bm
Kepada Yang Esa
F#m A
Yakin padaNya Panjatkanlah doa
D
Oh Ya Allah
Bm
Pimpinlah daku dari tersasar
F#m
Tunjukkan daku ke jalan yang benar
D
Jalan yang benar
Bm
Jalan yang benar
F#m
Jalan yang benar

22 ulasan:

Skeldeck Siddik berkata...

hahahahha.....

iwan_dextrous berkata...

:::skeldeck:::

hahahahhahahahhahaha..mesti ko x caye ak nyanyi lgu tu kn.hahaha

Along Tapa berkata...

aku tak caya ko main gitar tu...sebab ko dengan strumming bunyik lain...hahaha..

apsal tak nampak gitar biru tu pun??lalala~

Gorengbaek - Persoalan yang aku takde jawapan sampai skang..

Hangit Habis dah - Ikut kan lagak, sidratul muntaha pun ko pernah jejak..

Kerat Senget - Review: ambo gini jah

iwan_dextrous berkata...

:::along tapa:::

psl ad makhluk len tdi...

Noraien berkata...

hahhhhaa..cool..
agak besh la.. =)

Miss Yaty berkata...

alah...pesal tak dpt tgk ni..hurmm...mybe sebab laptop yaty baru format so de software tak download lagi kot...huk3...

=,="

echah mashuri berkata...

along neh mmg saje je kan nak xnak muka dia trpampag kt blog.heee.ak rase time korang g tgk bola kan yang MU tuh.entri xlama dulu
.ade lah terselit muka cm along.tp xtau ah dia ke x.

_______________________

gila suaraaa.gilaaa ahh pandai main gitar.nak pengsan dgr.pengsann~~~

HAHA.komen over je.sori k.tp kalau ak tnjuk kt kwn ak video neh diaorg mesti akan stalk blog ko.heee.pernah bday kawan ak neh.kiteorang belikan gitar.sebab semua minat gitar.tp haram semua xreti mainl.jadi tersadai je.ak petik pun kuar gak bunyi.tapi hagahamm.egheehe

sori2 komen panjang.teruja yg nak kena pang.salam

iwan_dextrous berkata...

:::noraien:::

ye ler..ahakz..

iwan_dextrous berkata...

:::miss yaty:::

pi lah install..hihihii

iwan_dextrous berkata...

::echah mahsuri:::

dy mmg mcm tu..hahahah

dlm gambar tu dy x ad...x pernah bergambor dgn dy lagi stkt nie..

iwan ad gitar lebey nie..nk ker..ahhaha

nelly berkata...

haha .
cool o0o .
nice !!

iwan_dextrous berkata...

:::nelly:::

tq sis..hahaha

Eda berkata...

awat nampak gitar je nih...

not bad la..hehe
all the best utk album yg akan datang!!..haha

iwan_dextrous berkata...

:::eda:::

hahahah...psl malu.hahaha

perghhh..x ad nye smpi nk buat album...suka2 je kot..

d_tieah berkata...

Ajar aku main gitar wei..
Aku nak sangattttttttttttttttttttt..


Entry Terbaru 1 : "Saya Mahu Karya Seni Dari Blog Fynn Jamal"
Entry Terbaru 2 : "Saya Mahu Ilmu Agama Dari Blog Ustaz Zaharuddin"

nabilah_2908 berkata...

hrumm...not bad gak suara...layan... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BUBUR JAGUNG

iwan_dextrous berkata...

:::d_tieah:::

boleh2..next entry..hihihi

iwan_dextrous berkata...

:::nabilah:::

mcm x ske je..huuuhuh

Woofer Storm berkata...

bro,ajar dlu men gitar kat sni..heheee
bes yooo men gitar2 ni,ngeee

tag sni^^
http://www.wooferstorm.com/2011/02/reens-diary-giveaway-lahh.html

ShafiqIzwan berkata...

weh sory ar lama tak jenguk blog kau. sebelum ni aku nak bukak blog kau dia tulis this page contains malware from... entah apa nama blog tuh. noiezan camtuh kot. tu yg aku tak bukak tu. nie dah ok plak. btw kampung kau katne dowh? hehe.

iwan_dextrous berkata...

:::woofer storm:::

hihihi..insyaallah...

iwan_dextrous berkata...

:::shafiqizwan:::

tu r psl..ak pun x tau knape...

kulai bro..nape..